top of page

Instruktörer under veckan

Nick2018-1.jpg

Nicklas "Nick" Ländqvist

Nick är före detta landslagsgymnast och har representerat både Sverige och Island vid flertalet stora internationella tävlingar som NM och EM. Han har även representerat Sverige på internationella tävlingar i Aerobics. Nick är utbildad PT samt fystränare på Bosön (Sveriges riksidrottscentrum) och är specialiserad på anatomin i rygg/mage/bål samt bäckenbottenproblematik för både kvinnor och män i syfte att hjälpa människor med att bli starkare, rörligare och smärtfria. Sedan 2007 arbetar Nick med träning på heltid både som instruktör, föreläsare och Medicinsk- och personlig tränare både i Sverige och utomlands. Sedan 2 år syns han flitigt på dansgolvet mest i modern fox, men även bugg och wcs.

Nicks framgångsrecept är "att lyckas är inte att ha tur - du får det du förtjänar"!

Skärmavbild 2019-05-28 kl. 19.49.46.png

Cina och Henke har instruerat tillsammans i drygt 7 år, mestadels på Ebbas dansklubb i Stockholm . Nu är dom ett av instruktörsparen i den nya föreningen Dansglädje. Där just detta namn syftar på vad de vill ha på sina kursen.
De sätter stort värde i att arbeta tillsammans med sina kursdeltagare och arbetar mycket med att få fram en bra basteknik i dansen genom olika figurer.
Glädjen till dansen och dansen till musiken är alltid i fokus och de blandar gärna in influenser från olika dansstilar (exempelvis swing med bugg) i undervisningen.

Skärmavbild 2019-05-28 kl. 19.49.57.png

Henrik Isacson

Henke har under många år tävlat i bugg, men har sin bas och grund i de amerikanska swing danserna Lindy hop och boogie woogie. Vilket är lite av deras känns tecken i buggen.

Henke har även tävlat under flertal år och är utbildad buggdomare.

Så vem vet kanske n tävling i bugg i så kallad Jack ´n Jill kanske smyger sin in på resan.

Nick
Cina
Henke
bottom of page