top of page

Medicinsk Träning

Träning till ett liv utan smärta

Vad är Medicinsk Träning?

En medicinsk tränare har djupare och mer avancerade kunskaper om träning samt besitter kompetens kring hur man individanpassar, planerar, genomför och utvärderar fysisk träning. Den medicinska träningen ska motverka/förebygga sjukdomar och ohälsa hos individer som på grund av fysisk eller psykisk ohälsa upplever en begränsning, eller som ligger i riskzonen för att drabbas av sjukdom. Det kan vara skador rörelseförmåga, livsstilssjukdomar samt stressrelaterade problem.

Träning handlar inte alltid om att få en vältränad kropp eller prestera på topp, grunden i att träna borde vara att må bättre vilket många tyvärr glömmer bort idag. Medicinsk träning handlar om att träna sig till en vardag utan smärta i kroppen, genom att  förebygga, lindra eller bota olika typer av problem.

 

Medicinsk träning är ett nytt begrepp som är på framfart. Det är en brygga mellan vården och träningsvärlden för att få folk att träna på rätt sätt för att undvika skador.

 

Som medicinsk tränare har Nick specialiserat sig på bålen. Dvs mage och rygg. Med ett liv som Fd landslagsgymnast och utbildad på Bosön brinner han för att hjälpa människor med problem i detta område. Med ett koncept som heter MediCore tränar vi på ett medicinskt sätt där man hittar alla djupa buk/ryggmuskler och bäckenbottenmuskulatur samt hur nervkopplingar går mellan hjärna till att berörd muskel tränas.

På bara några veckor brukar de flesta kunder känna en skillnad och uppleva att detta med MediCore är något helt nytt sätt att träna på där man känner att man blir stark inifrån och ut.

Många vet att träning är bra för kroppen och för olika sjukdomar och det finns det forskning på. Däremot passar inte samma typ av träning alla människor. Ibland måste träning vara mer personlig och djupgående. Som tex vid diskbråck, då kan man kan behöva mer personlig och medicinsk träning.

bottom of page